Adótanácsadás - ONER Consulting

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Adótanácsadás

Az adózás napjainkban egyre fontosabb tényezőjévé válik a gazdasági és az üzleti életnek. Az adózással kapcsolatos jogszabályok évente többszöri módosítása, valamint a jogszabályok közötti átfedések nehezen követhetővé teszik az adórendszert. Munkatársaink magasan képzett adótanácsadók, adószakértők, akik nagy tapasztalattal, gyakorlattal rendelkeznek.
Az adótanácsadói, adószakértői tevékenységünk egyik kiemelt területe az adóhatósági eljárások szakszerű, hatékony képviselete, mely kiterjed:

adóhatóságok előtti képviseletre, hatósági revíziók lefolytatására
adóhatósági határozatok értelmezésére, észrevételek és fellebbezések megfogalmazására
a megállapítások mérséklésére, az ellenőrzési szankciók elkerülésére, csökkentésére
fizetési kedvezmények, halasztások, részletfizetések, fizetési kötelezettségek mérséklések ügyintézésére
adózási és számviteli kérdésekben állásfoglalások megfogalmazása.
Másik kiemelt szolgáltatásunk az adózás területén az átvilágítás. Az átvilágítás (akár adózási, akár számviteli szempontból közelítjük meg) alapvető célja a megelőzés. Az átvilágítás eredményeképpen meghatározhatjuk az esetleges adó- és számviteli kockázatokat, feltárhatjuk az adózás szempontjából kritikus pontokat.

Adóátvilágítást kérhet például a megbízó, ha tudja, hogy a jövőben adóhatósági ellenőrzések várhatóak, vagy csak tiszta képet szeretne látni a cége adózási kapcsolatairól. Átvilágításra szükség lehet akkor is, ha a vállalat átalakul vagy cégformát vált, tulajdonosi köre megváltozik, illetve a tevékenység lezárásánál (végelszámolásnál, csődeljárásánál, felszámolásnál) annak érdekében, hogy a befektetők biztos képet kapjanak a megvásárolni kívánt cégben rejlő adókockázatokról, vagy a tulajdonosok fontos információkhoz jussanak a cégről az eladás vagy megszűntetés előtt.

Az átvilágítások körét és mélységét a megbízó egyedi igényeinek függvényében alakítjuk ki – ez a társaság tipikus tranzakcióinak áttekintésétől a teljes körű átvilágításig terjedhet. Szolgáltatásaink közé tartozik az adóellenőrzések előtti gyors, célzott átvilágítás is. Az átvilágítás eredményeinek felhasználásával adószakértőink segítik partnereinket a jogszabályoknak való megfelelésben, valamint kialakítják az üzletmenethez vagy konkrét tranzakcióhoz illeszkedő, adózási szempontból legelőnyösebb megoldást.

Az adójogszabályok számtalan lehetőséget adnak arra, hogy az adózó optimalizálhassa adókötelezettségét. Fontos lehet valamely tevékenység vagy beruházás megkezdése, egy-egy nagyobb szerződés megkötése előtt az adózási terheket, előírásokat felmérni a későbbi kellemetlen meglepetés elkerülése érdekében. Szolgáltatásaink között ezért szerepel szerződések, ügyletek előzetes áttanulmányozása, véleményezése adózási és számviteli kihatások szempontjából.
Telefon : +36702190529  


Itt vagyunk : 1139 Budapest Váci út 85.


 
Copyright 2016. All rights reserved.Created by Superdzsozi
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz